یک ادعا، چند نکته
۱- برزو دراگاهی، خبرنگار ایندیپندنت، به «ایران پادکست» با اجرای نگار مرتضوی، گفته است ۹۰ درصد حساب‌های مرتبط با ایران در توییتر «غیرمعتبر» و «ترول» هستند. او همچنین گفته است ایرانیان بیشتر از تلگرام استفاده می‌کنند و توییتر بازتاب دهنده نظرات جامعه ایرانی نیست.
۲- آقای درگاهی سندی ندارد. تعداد کاربران فعال ایرانی در توییتر ۲ میلیون نفر برآورد شده. با این ادعا یعنی فقط ۲۰۰ هزار نفر ترول نیستند. مثلا حساب کاربری ظریف ۱.۶ میلیون فالوئر دارد، با محاسبه آقای درگاهی شاید یک میلیون ترول ظریف را دنبال می‌کنند. این ادعا غلط و حداقل غیرمستند است.
۳- تجربه قطع اینترنت آبان ۹۸ و کاهش شدید تعداد کاربران فعال توییتر نشان داد بخش مهمی از کاربران ناشناس داخل ایران هستند. یک گزارش درباره آن زمان می‌گوید که ۴۵ درصد افت توییت بعد از قطع اینترنت داشتیم که به نوعی نشان‌دهنده وضعیت کاربران داخل کشور است.
۴- آقای درگاهی احتمالا توجه ندارند که توییتر منبع تولید محتواست. برخی کانال‌های معتبر تلگرام با بیش از ۲۰۰ هزار فالوئر، بخشی از مطالب خود را از توییتر تامین می‌کنند. مخاطب تلگرام مصرف‌کننده توییتر است، این موضوع به توییتر مرجعیت می‌دهد.
۵- طبعا هیچ شبکه اجتماعی بازتاب دقیق جامعه ایران نیست، نه توییتر سیاسی، نه تلگرام خبری و نه اینستاگرام سرگرمی‌ و نه کلاب هاوس منبری. با نتیجه‌گیری آن هم بدون آمار دقیق و سند، قبل از همه، خودمان در درک جامعه و تحولات ایران فریب می‌خوریم.
You can follow @rezahn56.
Tip: mention @twtextapp on a Twitter thread with the keyword “unroll” to get a link to it.

Latest Threads Unrolled: