Birleşik Krallık istihbaratının İkinci Dünya Savaşında Türkiye& #39;yi nasıl takip ettiğini göstererek, akılları sıra attıkları başlık eşliğinde Türkiye& #39;ye bugün için bir mesaj vermek istemişler. https://twitter.com/rusembturkey/status/1318234264425713666">https://twitter.com/rusembtur...
Birleşik Krallık& #39;ın katı bir Rus karşıtı tutumu var. Türkiye& #39;nin de katılaşan Rus karşıtı tutumunu Birleşik Krallık ile bir işbirliğine yormak tarihsel açıdan doğru olabilir.
Ayrıca Birleşik Krallık istihbaratının başındaki kişinin Türkiye& #39;de kıdem kazanmış, kariyerinin başarı eşiğini Türkiye& #39;de aşan ve akıcı Türkçe konuşabilen biri olduğunu biliyoruz.
Lakin ortada bir gerçek var ve o gerçek şu; Türkiye& #39;nin Rusya karşıtlığı ne Birleşik Krallık ne Amerika ne de AB ile açıklanacak türden değildir.

Zira bu ülkeler Rusya& #39;yı dost olarak görseler bile Türkiye rakip ve tehdit görmeye devam edecektir.
Türkiye& #39;nin Rusya& #39;yı rakip olarak görmesi herhangi bir istihbarat yönlendirmesi ile gerçekleşmiyor. Hiçbir istihbarat Ruslara İdlib saldırılarını yaptırmıyor, onları Libya& #39;da karşımıza çıkarmıyor, Rusların Ermenistan& #39;a silah yardımı yapmasını sağlamıyor. Ruslar kendi yapıyor.
Rusların yapmış olduğu bu işler de elbette Türkiye& #39;nin tehdit algılarında birinci sıraya oturmalarına sebebiyet veriyor.

Köşe yazarlığı niteliğinde "Erdoğan& #39;a gizli belge" ile istihbarat oyunları yapacaklarına ortak zemin aramaya çalışsalar daha iyi olur.
Ortak zemin aramıyorlarsa Türkiye tabii ki de Birleşik Krallıkla da işbirliği yapar, AB& #39;yi de Rus tehdidine karşı uyarır; Kuzey Avrupa& #39;ya, Polonya& #39;ya yönelik diplomatik vizyonlar üstlenir; Kafkasya& #39;da da hazır fırsatını bulmuşken sonuna kadar gider.
Gerçek şudur ki, Rusya; Türkiye& #39;ye karşı daha önce hiç olmadığı kadar ters yakalanmış durumda.

Özellikle Kafkasya& #39;daki Türk lehine ilerleme, Ukrayna ile büyük işbirlikleri, Türkiye ve AB ilişkilerindeki belirgin yumuşama gibi etkenler Rusya& #39;yı ilk defa bu kadar terste bıraktı.
Ancak tabii ki de buradaki aslan payı Kafkasya& #39;daki ilerlemelerde.

Ayrıca Türkiye& #39;nin gözlem noktalarını boşaltarak İdlib& #39;te de bir hat müdafaasına geçmesi olumlu.

Hatırlarsınız, bu gözlem noktaları kararı alınmadan önce İdlib hakkında bir uyarı yapmıştık.
Demiştik ki, Türkiye Rusya& #39;ya karşı asimetrik bir savaş uygulamalı ve karşı karşıya gelmekten kaçınmalı. Rusya& #39;ya karşı uyguladığı asimetrik savaşın vitesi arttıkça Ruslar kızacak bu yüzden İdlib& #39;te gerekli önlemler alınmalı.
You can follow @bureauofeconomy.
Tip: mention @twtextapp on a Twitter thread with the keyword “unroll” to get a link to it.

Latest Threads Unrolled: