Deixeu-me que us expliqui la història de l'acomiadament de l'Arsenal a Raül Sanllehí (ex empleat de l'àrea esportiva del Barça) i com això serveix de metàfora de com funciona el futbol actual i explica en bona part perquè el Barça està com està avui dia.

Raül Sanllehí arriba al Barça el 2003 procedent de Nike, de la mà de Sandro Rosell a la primera directiva de Joan Laporta. Entre juliol de 2003 i juny de 2008 treballa al departament de marketing del club blaugrana.
El juliol de 2008, ja a l'etapa final de Laporta, és nomenat Director de Futbol Professional. Un salt laboral sorprenent. Ocuparia aquest mateix càrrec al Barça durant 10 anys, fins al gener de 2018, amb Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu de presidents.
En aquests 10 anys Sanllehí es fa conegut com el fitxador del Barça, l'home que viatjava per tancar les operacions estel·lars. Al seu currículum hi ha les negociacions finals de la majoria dels fitxatges més cars de la història del Barça: Neymar, Luis Suárez, Dembele i Coutinho.
El gener de 2018, coincidint amb l'enèsima remodelació de l'àrea esportiva del Barça, Ivan Gazidis (aleshores Director General de l'Arsenal) se l'emporta a Londres. Set mesos després, Gazidis anunciaria que marxava a l'AC Milan, deixant Sanllehí com a màxim responsable esportiu.
La primera cosa que fa Sanllehí a l'Arsenal és contractar a Unai Emery com a entrenador, per recomanació d'Arturo Canales, agent de jugadors i amic personal de Sanllehí. El propi Emery dona les gràcies a Canales a la seva roda de premsa de presentació.
Arturo Canales és el representant de Gerard Piqué, Samuel Umtiti i Ivan Rakitic, entre d'altres. També ho és de Pablo Marí, central valencià que estava jugant al Flamengo i que ha acabat fitxant per... l'Arsenal a canvi de 8M€.
A la següent temporada com a màxim responsable esportiu de l'Arsenal, Sanllehí fa el que se li dona millor, tancar el fitxatge més car de la història de l'Arsenal: Nicolas Pépé del Lille, per 80M€. Qui és el Director General del Lille? Marc Ingla, ex-directiu del Barça.
Ingla i Sanllehí coincideixen al Barça entre 2003 i 2008. A Londres el fitxatge de Pepé desperta una gran polèmica pel sobrepreu pagat. Fins al punt que fa poc es publica a Anglaterra que l'Arsenal està fent una investigació interna sobre l'operació. Cosa que l'Arsenal nega.
Però aquest mateix mes d'agost, en plena finestra de mercat, l'Arsenal despatxa a Raül Sanllehí i ho justifica com a part d'una profunda reestructuració del club que ocasiona 55 acomiadaments i és conseqüència directa de l'impacte econòmic del Covid. La realitat és una altra.
El juliol de 2019, Sanllehí col·loca a l'ex futbolista brasiler Edu Gaspar com a secretari tècnic de l'Arsenal, per sota d'ell. Edu està representat per Kia Joorabchian, que també és representant de Coutinho. Això deia Joorabchian sobre Sanllehí i Edu l'estiu de 2019.
Amb Sanllehí, l'Arsenal va fitxar la temporada pasada a David Luiz i Cedic Soares, representats per Joorabchian. L'últim fitxatge de Sanllehí abans de ser despatxat de l'Arsenal ha sigut Willian, representat per Joorabchian. I Coutinho també sonava per l'Arsenal.
El substitut de Sanllehí a l'Arsenal serà... Edu. I l'Arsenal aquest agost acaba d'acomiadar a 55 treballadors, 13 dels quals eren scouts veterans, carregant-se efectivament una estructura estable que va crear Steve Rowley i que portava 30 anys en funcionament al club londinenc.
Joorabchian ha utilitzat a Sanllehí per a enriquir-se i quan ha vist l'oportunitat de treure-se'l de sobre i eliminar-lo com a intermediari ho ha fet, que és el que fan avui dia gent com André Cury, Jorge Mendes o el propi Joorabchian amb els clubs de futbol: acumular poder.
Sempre amb la complicitat de propietaris o executius corruptes que en treuen profit a base de comissions o compensacions opaques. Fins que canta massa i una de les dues parts ha d'abandonar el vaixell, com va passar amb Cury i el Barça. A Sanllehí li ha sortit creu.
I ara substituïu a l'Arsenal pel Barça, repasseu les operacions del club la darrera dècada i us adonareu de perquè s'han carregat La Masia i ha canviat com un mitjó la política de fitxatges. I fixeu-vos com ja no hi és André Cury però Jorge Mendes comença a ficar el cap al Barça.